Velgen

Velgen

De velgen van je auto kunnen de uitstraling maken of breken. Daar zijn wij ons bij CustoMaid ook van bewust en daarom hebben wij een zeer breed assortiment aan velgen die wij kunnen leveren en monteren!
Voor elk rij-style hebben wij een type velg in combinatie met band die op de auto past om het perfecte rij-gevoel te evenaren!
Indien u er zelf niet uit komt met de keuze of toch professioneel geadviseerd wilt worden, kunt u contact opnemen met de ons. 
Onze velgen-expert zal samen met u kijken welke velgen er het beste geschikt zijn voor uw voertuig om zo het ideale resultaat te behalen.

Zie hieronder onze uitleg over de velgen

Assortiment

Omdat wij een zeer breed assortiment aan beschikbare velgen hebben, raden wij u als consument aan om via het contactformulier te laten weten welk type auto u heeft.
Hierna kunnen wij uit alle geschikte velgen de juiste voor u filteren waarna u uiteindelijk gemakkelijker uw keuze kunt maken.
U kunt per mail ook een foto van een voorbeeld velg naar ons toesturen, waarna wij op zoek gaan naar dit type velg voor uw type auto.
Lees hieronder wat het verschil is tussen de type velgen.

Soorten velgen

Wanneer je nieuwe velgen wilt aanschaffen moet je eerst de vraag aan jezelf stellen, wil ik lichtmetalen of stalen velgen?
Veel mensen weten het verschil niet te herkennen en weten ook niet wat voor hun doeleinden beter geschikt is.
De belangrijkste verschillen tussen lichtmetalen en stalen velgen liggen in hun duurzaamheid, sterkte en uiterlijk. Goedkopere nieuwe auto’s, en veel oudere auto’s, worden standaard geleverd met stalen wielen. Staal is het metaal bij uitstek voor de meeste onderdelen van een auto, omdat het goedkoop is en vrij gemakkelijk in verschillende vormen kan worden gemaakt. Het is dus altijd een voor de hand liggende keuze geweest om het te gebruiken voor wielen. 
Voordelen lichtmetalen velgen
Lichtmetalen velgen of  sportvelgen zijn gemaakt van een legering van lichte metalen, namelijk aluminium, nikkel, magnesium of een combinatie van deze metalen. Ze bieden prestatievoordelen ten opzichte van stalen wielen, omdat ze vaak enkele kilo’s lichter zijn per wiel – minder gewicht betekent snellere acceleratie en sneller stoppen. Minder gewicht betekent ook minder belasting van de ophangingscomponenten. In extreme rijomstandigheden zijn lichtmetalen velgen beter in staat om de warmte van de remonderdelen af te voeren dan hun stalen tegenhangers.
Voordelen van stalen wielen
Ten eerste zijn lichtmetalen velgen – met name gesmede aluminiumlegeringen – duurder dan stalen velgen, vooral door verschillen in productietechnieken. Stalen wielen zijn ook gemakkelijker te repareren dan legeringen, omdat staal vaak terug op zijn plaats kan worden gehamerd bij het buigen. Aan de andere kant hebben lichtmetalen velgen de neiging om onder impact gemakkelijker te breken of te barsten dan hun stalen tegenhangers.

Velg-C45-AMG

Styling van uw voertuig

Bij Customaid zijn wij gespecialiseerd in het stylen van uw voertuig.
Indien u graag inspiratie wilt opdoen kunt u vrijblijvend een afspraak maken met onze adviseur, die samen met u, een kijk op uw voertuig neemt en de mogelijke opties met u bespreekt.
Na het adviesgesprek zal u een vrijblijvende offerte ontvangen waaruit u uiteindelijk zelf de keuze kan maken welke werkzaamheden u wel, en welke u niet laat uitvoeren.

CustoMaid
× Waar kan ik je mee helpen?